De ISRO (Indian Space Research Organisation) heeft een tweede maan-missie in april 2019 gepland. Met de Chandrayaan-2 wilt India voor het eerst dicht bij de zuidpool van de maan landen en daar de condities te bestuderen en gegevens te verzamelen over zijn topografie, mineralogie en exosfeer.
Met de eerste maanraket van ISRO (Chandrayaan-1) heeft men reeds ontdekt dat er degelijk waterijs op de maan te vinden is.
De organisatie die met minimaal budget werkt heeft eerder succesvolle projecten gedraaid en zelfs records gevestigd. Zo heeft deze In 2013 een onbemande missie naar Mars (Mangalayaan) uitgevoerd voor slechts 73 miljoen dollar (ter vergelijking: een NASA Marsmissie zoals MAVEN kostte al 631 miljoen dollar).
Met de Mangalayaan-missie werd ISRO het eerste ruimteagentschap met een direct succesvolle poging om in een baan rond Mars te komen. Daarbij was het ook het eerste Aziatische ruimtevaartagentschap dat Mars wist te bereiken. Daarnaast vestigde de ISRO in 2017 een nieuw record door 104 satellieten met één lanceerraket de ruimte in te brengen (bijna driemaal meer dan het vorige Russische record van 37 satellieten). India mag dus niet onderschat worden.