woensdag 22 maart 2023

19 paarden te verdelen

19 paarden te verdelen

Vroeger toen er nog geen auto’s waren, waren de mensen gewend te paard te reizen. Paarden waren daarom belangrijke bezittingen in het leven van de mens. Een rijke man bezat 19 paarden. Na zijn overlijden bleek dat hij een testament had achtergelaten waarin de verdeling van zijn nalatenschap was beschreven. Volgens dit testament werd de helft van de paarden aan zijn enige zoon nagelaten, een vierde deel aan het bestuur van de dorpstempel en een vijfde deel aan zijn trouwe bediende.

Scheppingsverhaal, een nieuwe theorie?

Scheppingsverhaal, een nieuwe theorie?

GOD schiep de ezel en zei tot hem: "je zult een ezel zijn, die constant zal werken en zware lasten op zijn schouders zal dragen. Je zult gras eten en geen intelligentie bezitten. Je zult 30 jaar leven." De ezel antwoordde: "Op die wijze 30 jaar leven, dat is veel te lang! A.u.b. geef mij 20 jaar te leven". En zo geschiedde....

Goden en demonen

Goden en demonen

Een jongen vroeg zijn vader: „Papa, wat is het verschil tussen Déwtaa’s (Godheden) en Raaksjas (demonen)? ” De vader antwoordde tegen de kleine jongen: "Zoon, als ik een etentje organiseer zal ik deze keer zowel de Déwtaa’s als demonen uitnodigen en aan het eind van dat etentje zul je je antwoord krijgen”. Zo gezegd, zo gedaan, de vader stuurde uitnodigingen naar zowel de Déwtaa’s als demonen.

Liefde, Rijkdom en Succes

Liefde, Rijkdom en Succes

Een vrouw kwam uit haar huis en zag 3 oude mannen met lange witte baard in haar voortuin zitten. Zij herkende hen niet. Ze zei "ik denk niet dat ik u ken, maar u lijkt wel erg hongerig. Komt u alstublieft naar binnen om wat te eten." Is uw man wel thuis?", vroegen de oude mannen. "Neen", antwoordde de vrouw. "Hij is niet thuis." "Dan kunnen wij niet binnenkomen", antwoordden de oude mannen.

Steen in het midden van de weg

Steen in het midden van de weg

Er was eens een koning die op een zeer wijze manier over zijn koninkrijk regeerde. Hij bracht zijn tijd door met het verbeteren van het leven van zijn burgers (onderdanen).  Op een dag besloot de koning om zelf te zien hoe de mensen in zijn koninkrijk leefden.

Nieuws

Sansaar.nl en Suvidha Radio maken met diep leedwezen bekend dat van ons is heengegaan op 31 oktober, onze zeer gewaardeerde en bij onze luisteraars zeer geliefde medewerker / nieuwslezer, de heer M...

Stichting Shri Jai Hanuman Flevoland nodigt u uit voor de viering van Diewaalie (Diwali / Divali) op zaterdag 22 oktober 2022.

...

De internationaal vooraanstaande Satguru Paramahamsa Sri Swami Vishwananda komt naar Nederland.

...