Raam nawmie op 13 april 2019

Raam nawmie  op 13 april 2019

Raam-nawmie is de geboortedag van Sjrie Raam. Het valt op de negende dag van sjoekla paksj (periode waarin de maan van donker in licht verandert) van de Hindoemaand Chaitra. Hij werd geboren als zoon van Koning Dashrath en zijn vrouw Kausjalyaa.

Raam is een verschijning van god Wiesjnoe (vaak geschreven als Vishnu) en staat symbool voor de volmaakte koning die van zijn volk hield en veel respect had voor zijn vrouw Sietaa. Hij wordt ook als de ideale mens en held beschouwd. Zijn verhaal is in de Raamaayan beschreven.

God Raam draagt altijd een pijl en boog met zich, dit als teken van zijn bereidheid om kwaadheid te vernietigen. Gedurende zijn leven versloeg hij tal van demonen inclusief de demonenkoning Raawan, die zijn vrouw Sietaa had ontvoerd. In zijn strijd werd hij steeds bijgestaan door zijn broer Laksjman en zijn grootste devoot Hanoemaan. Dit is de reden waarom god Raam meestal op plaatjes uitgebeeld wordt samen met zijn vrouw Sietaa, broer Laksjman en Hanoemaan.

Zijn tweelingzonen heten Law en Koesj.

Nieuws

 De bekende Surinaamse mandier Rameswaram te Weg naar Zee is afgelopen weekend gedeeltelijk verwoest door een grote brand. Vermoedelijk is er sprake van brandstichting.

...

Begin deze maand heeft de bekende Indiase actrice Deepika Padukone bij haar verjaardag een eigen website gelanceerd. Een dag eerder had ze op haar Instagram een handgeschreven notitie gepost met de...