Phoelaurie

Phoelaurie

Vaak geschreven als phulauri

Benodigdheden:

  • 250 gram gele spliterwten
  • 10 teentjes knoflook
  • 3 theelepels gemalen komijn
  • 1 ui
  • Wat verse peper en zout naar smaak
  • Olie om te frituren
  • Een diepe pan

 

Bereiding:

 Week de erwten een nacht te voren in water. Gooi het water weg, zet de erwten in een vergiet en laat het resterend vocht afdruipen.

Maal de erwten fijn in een keukenmachine. Doe ook het knoflook, de ui en de peper in de machine.

Als alles goed met elkaar is gemengd, doe je het zout en komijn erbij.

Giet een half liter olie in een pan.

Laat de olie heet worden.

Neem steeds wat mengsel tussen je natte vingers en laat kleine hoeveelheden in de olie vallen en frituur ze goudbruin.

 

De phoelaurie kun je lekker nuttigen met chattnie (chutney) of chilisaus.

Nieuws

Begin deze maand heeft de bekende Indiase actrice Deepika Padukone bij haar verjaardag een eigen website gelanceerd. Een dag eerder had ze op haar Instagram een handgeschreven notitie gepost met de...

De ISRO (Indian Space Research Organisation) heeft een tweede maan-missie in april 2019 gepland. Met de Chandrayaan-2 wilt India voor het eerst dicht bij de zuidpool van de maan landen en daar de c...