Phoelaurie

Phoelaurie

Vaak geschreven als phulauri

Benodigdheden:

  • 250 gram gele spliterwten
  • 10 teentjes knoflook
  • 3 theelepels gemalen komijn
  • 1 ui
  • Wat verse peper en zout naar smaak
  • Olie om te frituren
  • Een diepe pan

 

Bereiding:

 Week de erwten een nacht te voren in water. Gooi het water weg, zet de erwten in een vergiet en laat het resterend vocht afdruipen.

Maal de erwten fijn in een keukenmachine. Doe ook het knoflook, de ui en de peper in de machine.

Als alles goed met elkaar is gemengd, doe je het zout en komijn erbij.

Giet een half liter olie in een pan.

Laat de olie heet worden.

Neem steeds wat mengsel tussen je natte vingers en laat kleine hoeveelheden in de olie vallen en frituur ze goudbruin.

 

De phoelaurie kun je lekker nuttigen met chattnie (chutney) of chilisaus.

Nieuws

TUI verdubbelt vanaf komend winterseizoen het aantal vluchten van Amsterdam naar Paramaribo. Daarmee gaat de luchtvaartmaatschappij twee keer per week naar Suriname vliegen. Tegelijkertijd wordt de...

 De bekende Surinaamse mandier Rameswaram te Weg naar Zee is afgelopen weekend gedeeltelijk verwoest door een grote brand. Vermoedelijk is er sprake van brandstichting.

...