dinsdag 31 januari 2023

Rott

Rott

Rott wordt aan Hanoemaan-djie geschonken. Hanoemaan-djie is "panchmoekhie" (= vijfhoofdig) daarom is het gebruikelijk dat je minimaal 5 stuks Rott aanbiedt.

 Benodigdheden:

  • 500 gram patent bloem
  • 200 gram bruine suiker
  • ongeveer 250 gram lauwe melk
  • ghie om erin te frituren

 

Bereiding:

Voeg de suiker aan de melk toe en roer deze goed door. Doe de bloem in een schaal en voeg de gesuikerde melk hieraan toe. Kneed de bloem net zo lang tot dat deze zacht wordt.

De grote kunst bij het klaarmaken van Rott is de juiste manier van kneden. De bloem moet zodanig zacht gekneed worden dat het net niet aan je handpalm blijft plakken.

 Verdeel het deeg nu in rondjes zo groot als je vuist. Je mag hierbij een beetje droge bloem erbij gebruiken. Druk nu elke deegbal plat tot een doorsnee van ongeveer 15 cm en een dikte van ongeveer half tot 1 cm.

Als je zover bent mag je de deegschijven in hete ghie in een pan frituren. Keer de Rott een aantal keren om en frituur het mooi goudbruin.

Nieuws

Sansaar.nl en Suvidha Radio maken met diep leedwezen bekend dat van ons is heengegaan op 31 oktober, onze zeer gewaardeerde en bij onze luisteraars zeer geliefde medewerker / nieuwslezer, de heer M...

Stichting Shri Jai Hanuman Flevoland nodigt u uit voor de viering van Diewaalie (Diwali / Divali) op zaterdag 22 oktober 2022.

...

De internationaal vooraanstaande Satguru Paramahamsa Sri Swami Vishwananda komt naar Nederland.

...