donderdag 29 september 2022

Rott

Rott

Rott wordt aan Hanoemaan-djie geschonken. Hanoemaan-djie is "panchmoekhie" (= vijfhoofdig) daarom is het gebruikelijk dat je minimaal 5 stuks Rott aanbiedt.

 Benodigdheden:

  • 500 gram patent bloem
  • 200 gram bruine suiker
  • ongeveer 250 gram lauwe melk
  • ghie om erin te frituren

 

Bereiding:

Voeg de suiker aan de melk toe en roer deze goed door. Doe de bloem in een schaal en voeg de gesuikerde melk hieraan toe. Kneed de bloem net zo lang tot dat deze zacht wordt.

De grote kunst bij het klaarmaken van Rott is de juiste manier van kneden. De bloem moet zodanig zacht gekneed worden dat het net niet aan je handpalm blijft plakken.

 Verdeel het deeg nu in rondjes zo groot als je vuist. Je mag hierbij een beetje droge bloem erbij gebruiken. Druk nu elke deegbal plat tot een doorsnee van ongeveer 15 cm en een dikte van ongeveer half tot 1 cm.

Als je zover bent mag je de deegschijven in hete ghie in een pan frituren. Keer de Rott een aantal keren om en frituur het mooi goudbruin.

Nieuws

Stichting Shiva Nederland, Stichting Swades, Stichting Shri Sanatan Dharma Almere en Stichting Shri Sanatan Dharm Sabha Zoetermeer nodigen u uit voor een Sjiew paarthiew poedjan aan het Almeerders...

TUI verdubbelt vanaf komend winterseizoen het aantal vluchten van Amsterdam naar Paramaribo. Daarmee gaat de luchtvaartmaatschappij twee keer per week naar Suriname vliegen. Tegelijkertijd wordt de...