Bakabana

Bakabana

Gebakken bananen op z'n Surinaams

Benodigdheden:

  • 2 overrijpe bananen (ze moeten zacht aanvoelen, maar niet bedorven zijn)
  • 100 gram zelfrijzende meel of broodmix
  • 2 theelepels suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • mespunt zout
  • 2 deciliter halfvolle melk
  • olie
     

Bereiding:

Schil de bananen en snij ze in schuine plakken van ongeveer ½ cm dikte.
Meng het meel met suiker en een mespunt zout. Voeg de melk hieraan toe en maak er een klontvrij beslag van. Wordt het beslag te dik, voeg dan wat melk toe.
Verhit de olie in een pan. Haal nu de plakken bananen één voor één door het deeg en bak ze in de olie.
Je kunt de Bakabana met pindasaus opdienen.

 

Nieuws

Stichting Shiva Nederland, Stichting Swades, Stichting Shri Sanatan Dharma Almere en Stichting Shri Sanatan Dharm Sabha Zoetermeer nodigen u uit voor een Sjiew paarthiew poedjan aan het Almeerders...

TUI verdubbelt vanaf komend winterseizoen het aantal vluchten van Amsterdam naar Paramaribo. Daarmee gaat de luchtvaartmaatschappij twee keer per week naar Suriname vliegen. Tegelijkertijd wordt de...