Goelaab djaamoen

Vaak geschreven als Gulab Jamun
Benodigdheden:
- 450 gram bruine suiker
- 7,5 dl water
- rooswater
- 4 theelepel zelfrijzend bakmeel
- 2 theelepel griesmeel
- 25 gram boter
- 9 eetlepel melkpoeder
- 8 fijngestampte kardemom (ielaaychie)
- mespuntje saffraan
- melk
- bakolie
Bereiding:
Kook de suiker en water 4-5 minuten zachtjes tot siroop. Voeg aan het eind het rooswater bij.
Meng de blom, griesmeel, boter, melkpoeder, kardemom en saffraan met melk en kneed het tot deeg. Maak hiervan 25 tot 30 even grote gladde balletjes. Hoe gladder hoe minder barstjes u krijgt.
Frituur de balletjes in hete olie tot ze donkerbruin worden. Laat de olie goed uitlekken en doe de balletjes direct in de siroop.
Kook de siroop met alle balletjes nog even na en laat het afkoelen.
Klaar is je goelaab djamoen.
Nieuws

Nieuwslezer / medewerker M. Sharief Ishaak heeft ons verlaten
Sansaar.nl en Suvidha Radio maken met diep leedwezen bekend dat van ons is heengegaan op 31 oktober, onze zeer gewaardeerde en bij onze luisteraars zeer geliefde medewerker / nieuwslezer, de heer M...

Uitnodiging Diewaalie-viering Lelystad
Stichting Shri Jai Hanuman Flevoland nodigt u uit voor de viering van Diewaalie (Diwali / Divali) op zaterdag 22 oktober 2022.
...
Darshan van Satguru Paramahamsa Sri Swami Vishwananda
De internationaal vooraanstaande Satguru Paramahamsa Sri Swami Vishwananda komt naar Nederland.
...