maandag, april 29

Ghughri uitgesproken als ghoeghrie

Ghoeghrie

 

Benodigdheden:

  • 250 gram kikkererwten (chanaa)
  • 2 teentjes knoflook (lehson / lesoen)
  • 1 hete peper
  • 1 kleine ui (pyaaz)
  • 3 eetlepels olie
  • Zout (namak)

 

Bereiding:

   
Week de kikkererwten een nacht in water. Kook deze daarna in water totdat ze zacht zijn geworden.

Laat het water uitlekken in een vergiet. 
Maal het knoflook fijn.

Snipper de ui fijn.

Stamp de peper fijn.

Fruit nu het knoflook, ui en peper in hete olie totdat ze goudbruin zijn geworden.

Voeg de kikkererwten nu toe in de pan en bak het geheel ongeveer 15 minuten goed door.

De zout kun je tussendoor naar smaak toevoegen.

 

Eet de goeghrie met chattnie (chutney) of met een pittige saus.

Exit mobile version