zaterdag, november 23

Lapsie-poerie wordt aan Doerggaa-maataa aangeboden. 

Benodigdheden lapsie: 

  • Half liter melk
  • 125 gram bruine suiker
  • 150 gram bloem
  • 2 eetlepel ghie (ghee)
  • 25 gram gewassen rozijnen

 Bereiding lapsie:

Bak de bloem en de ghie samen in een pan (op licht vuur) totdat de bloem lichtelijk bruin begint te worden (niet te lang bakken). Voeg de suiker aan de melk toe en roer het geheel totdat de suiker gesmolten is. Voeg nu de gesuikerde melk aan de bloem toe terwijl je het geheel blijft roeren. Doe daar nu de rozijnen er bij.

 Blijf de gehele inhoud van de pan roeren tot dat het een dikke papachtige massa wordt (net zoals vla,  maar dan net iets dikker). Als dat gebeurd is ben je klaar met je lapsie.

Benodigdheden poerie (voor ongeveer 20 tot 25 stuks)

  • 200 gram bloem
  • water
  • genoeg ghie om te frituren

Bereiding poerie:

Doe er wat water bij de bloem en kneed deze tot dat het zacht wordt. Maak van het deeg kleine rondjes. Rol de rondjes stuk voor stuk dun ui tot ongeveer 20 cm.

Zet een pan op vuur en doe nu de ghie erin. Als de ghie heet genoeg is, mag je de gerolde deeg één voor één frituren. Frituur ze niet te lang, ze mogen niet bruin en of hard worden.

Wat je nu uit de pan haalt zijn poerie’s.

Let wel op dat de poerie’s nogal vettig kunnen zijn, je kunt ze met keukenpapier deppen.

Exit mobile version