zaterdag, april 27

In India vaak geschreven als Gujiya (गुजिया) en uitgesproken als Goedjieyaa.

Benodigdheden:

  • 1 kokosnoot
  • 250 gram zelfrijzende meel
  • water of melk
  • 2/3 theelepels gemalen gember
  • 150 gram suiker
  • snufje zout
  • ½ liter olie  

Bereiding:

Breek de kokosnoot, haal het vrucht uit en rasp het. Breng de geraspte kokos met de suiker en gember aan de kook totdat het een kleverige massa wordt. Als de sap van het kokosmengsel bijna opgedroogd is dan kun je het vuur uit doen. Laat de kokosmengsel afkoelen.

Kneed het meel en het water of melk tot deeg. Het deeg moet in zodanige staat zijn dat het niet aan je handen blijft kleven. Maak van het deeg kleine balletjes van ongeveer 5 cm en rol ze uit tot platte rondjes met een doorsnede van 10 tot 15 cm.

Zet in het midden van ieder rondje een schepje (ongeveer 1 eetlepel) kokos. Vouw de rondjes dicht door de uiteinden naar elkaar toe te brengen en dicht te knijpen met je vingers.

Verhit de olie in een pan en bak de Godjhieyaa’s tot dat ze lichtbruin worden.

Exit mobile version