donderdag, mei 2

Vaak geschreven als Gulab Jamun

Benodigdheden:

  • 450 gram bruine suiker
  • 7,5 dl water
  • rooswater
  • 4 theelepel zelfrijzend bakmeel
  • 2 theelepel griesmeel
  • 25 gram boter
  • 9 eetlepel melkpoeder
  • 8 fijngestampte kardemom (ielaaychie)
  • mespuntje saffraan
  • melk
  • bakolie

Bereiding:

 Kook de suiker en water 4-5 minuten zachtjes tot siroop. Voeg aan het eind het rooswater bij.

 Meng de blom, griesmeel, boter, melkpoeder, kardemom en saffraan met melk en kneed het tot deeg. Maak hiervan 25 tot 30 even grote gladde balletjes. Hoe gladder hoe minder barstjes u krijgt.

 Frituur de balletjes in hete olie tot ze donkerbruin worden. Laat de olie goed uitlekken en doe de balletjes direct in de siroop.

 Kook de siroop met alle balletjes nog even na en laat het afkoelen.

 Klaar is je goelaab djamoen.

Exit mobile version