donderdag, mei 2

Vaak geschreven als gulgula. Je kunt het een beetje vergelijken met oliebollen.

Benodigdheden:

  • 250 gram zelfrijzende meel
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 deciliter melk
  • 125 gram rozijnen
  • 1 geprakte rijpe banaan of 125 gram geprakte pompoen
  • 125 gram suiker
  • 2 pakjes vanillesuiker  

Bereiding:

Mix de kaneel en de geprakte banaan of geprakte pompoen met het meel. Klop het meel en de melk tot glad deegbeslag. Doe nu de rozijnen en de suiker bij het beslag en blijf dit verder kloppen. Het deeg moet uiteindelijk zo soepel worden dat je met een eetlepel rondjes van kan maken.

Verhit de olie in een pan. Maak nu rondjes van ongeveer 2,5 cm en bak ze in de olie.

Als de rondjes lichtbruin gebakken zijn, haal je ze eruit en klaar zijn je Goelgoellaa’s.

Exit mobile version