dinsdag 21 mei 2019

Zelfrealisatie

Zelfrealisatie

Veel meer dan andere wereldreligies is het Hindoeïsme behalve een ethisch systeem ook een uitgestippelde route tot zelfrealisatie.

Yog

Yog

Yog (vaak geschreven als yoga) laat zich in verschillende bewoordingen omschrijven als datgene dat verbindt of verenigt, namelijk het individu met het universum, de mens met zijn hogere of ware natuur, de lagere met de hogere energieën in de mens, de mens met het goddelijke, enzovoorts, of als de toestand of geestesgesteldheid van éénwording, vereniging of één zijn.

Wedergeboorte (reïncarnatie)

Wedergeboorte (reïncarnatie)

In het denkbeeld van het Hindoeïsme is het doel om moksj te bereiken (de ziel bevrijden van het rad der geboorte en dood).

Wéds

Wéds

De Wéds (vaak geschreven als vedas) zijn de oudste en tegelijkertijd de hoogste geschriften binnen Hindoeïsme. Letterlijk betekent Wed “weten”, figuurlijk vertaald betekent Wéd "kennis" of "wijsheid".

Stadia van het Hindoeleven

Stadia van het Hindoeleven

De Hindoe kent 4 stadia in het leven. 

Nieuws

 De bekende Surinaamse mandier Rameswaram te Weg naar Zee is afgelopen weekend gedeeltelijk verwoest door een grote brand. Vermoedelijk is er sprake van brandstichting.

...

Begin deze maand heeft de bekende Indiase actrice Deepika Padukone bij haar verjaardag een eigen website gelanceerd. Een dag eerder had ze op haar Instagram een handgeschreven notitie gepost met de...