woensdag 22 maart 2023

Stadia van het Hindoeleven

Stadia van het Hindoeleven

De Hindoe kent 4 stadia in het leven. 

 1. Brahmachaarya aashram
  Dit stadium begint wanneer een kind naar school begint te gaan en duurt tot beëindiging van studie. Het doel is kennis te verwerven, karakter te bouwen en verantwoordelijkheden te leren.
   
 2. Griehast aashram
  Dit stadium begint bij het huwelijk. In dit aashram geniet een individu van goede en edele zaken van het leven, dit volgens de regels van dharm, arth en kaam. Men heeft ook een aantal plichten.
   
 3. Waanprasth aashram
  Dit stadium begint nadat de verantwoordelijkheden van het Griehast aashram voltooid zijn (wanneer de kinderen volwassen zijn geworden). Dit is het ascetisch stadium van het leven. In dit stadium trekt men zich geleidelijk aan terug van het actieve leven en begint meer tijd te besteden aan het bestuderen van de geschriften en zich te wijden aan god.
   
 4. Sanyaas aashram
  Dit aashram is het laatste stadium van het leven waarin een individu mentaal afstand neemt van het aardse en zijn of haar volledige tijd in meditatie en in dienst van god doorbrengt.

Nieuws

Sansaar.nl en Suvidha Radio maken met diep leedwezen bekend dat van ons is heengegaan op 31 oktober, onze zeer gewaardeerde en bij onze luisteraars zeer geliefde medewerker / nieuwslezer, de heer M...

Stichting Shri Jai Hanuman Flevoland nodigt u uit voor de viering van Diewaalie (Diwali / Divali) op zaterdag 22 oktober 2022.

...

De internationaal vooraanstaande Satguru Paramahamsa Sri Swami Vishwananda komt naar Nederland.

...