woensdag 10 augustus 2022

Dhantéras op 02 november 2021

Dhantéras op 02 november 2021

Ook bekend als Dhan trayodashie of Dhanvantari Trayodashi, 

Dhan trayodasie of Dhantéras valt op de dertiende dag van Kriesjna paksj, donkere helft van de maand Kartiek. Op deze dag kwam god Dhanwantarie uit de oceaan met Aayoerwédische geneeskunde (geneeskunde die het gezonde lange leven voor de mensheid bevordert). Met deze dag begint de Diewalie viering.

Op deze dag steekt men bij zonsondergang een dieyaa voor Yamraadj aan en offert men wat spijs voor bescherming tegen een vroegtijdige of  gewelddadige dood. Yamraadj is de heer van de dood.

Deze dag heeft tevens een speciale betekenis voor de rijke gemeenschap. Men gelooft dat deze dag gunstig is goud, zilver of nieuwe werktuigen te kopen.

Nieuws

Stichting Shiva Nederland, Stichting Swades, Stichting Shri Sanatan Dharma Almere en Stichting Shri Sanatan Dharm Sabha Zoetermeer nodigen u uit voor een Sjiew paarthiew poedjan aan het Almeerders...

TUI verdubbelt vanaf komend winterseizoen het aantal vluchten van Amsterdam naar Paramaribo. Daarmee gaat de luchtvaartmaatschappij twee keer per week naar Suriname vliegen. Tegelijkertijd wordt de...