woensdag 22 maart 2023

TUI en SLM

TUI en SLM

TUI verdubbelt vanaf komend winterseizoen het aantal vluchten van Amsterdam naar Paramaribo. Daarmee gaat de luchtvaartmaatschappij twee keer per week naar Suriname vliegen. Tegelijkertijd wordt de samenwerking met SLM beëindigd.

TUI startte twee jaar geleden met de lijndienst Amsterdam-Paramaribo. Dankzij de codeshare-samenwerking plaatste TUI haar vluchtnummer ook op twee wekelijkse vluchten van SLM op dezelfde route. TUI gaat de vluchten dus nu zelfstandig uitvoeren.

De Airbus A340-300 van SLM kampte regelmatig met technische problemen, waardoor de Surinaamse maatschappij vervangende capaciteit moest inhuren. Dit jaar stond het toestel maandenlang aan de grond.

SLM kiest ondertussen voor de Boeing 777-200ER als vervanger voor de huidige Airbus A340-300 voor het uitvoeren van vluchten tussen Paramaribo en Schiphol. Volgens Surinaamse media is daarvoor een leaseovereenkomst gesloten met Boeing.

De huur van de Boeing 777-200ER, die eerder voor Singapore Airlines en Air New Zealand vloog, zou van tijdelijke aard zijn. Een moderne Boeing 787 Dreamliner zou de taken van de Triple Seven op den duur moeten overnemen.