Ghughri / ghoeghrie

Ghughri uitgesproken als ghoeghrie
Ghoeghrie
Benodigdheden:
- 250 gram kikkererwten (chanaa)
- 2 teentjes knoflook (lehson / lesoen)
- 1 hete peper
- 1 kleine ui (pyaaz)
- 3 eetlepels olie
- Zout (namak)
Bereiding:
Week de kikkererwten een nacht in water. Kook deze daarna in water totdat ze zacht zijn geworden.
Laat het water uitlekken in een vergiet.
Maal het knoflook fijn.
Snipper de ui fijn.
Stamp de peper fijn.
Fruit nu het knoflook, ui en peper in hete olie totdat ze goudbruin zijn geworden.
Voeg de kikkererwten nu toe in de pan en bak het geheel ongeveer 15 minuten goed door.
De zout kun je tussendoor naar smaak toevoegen.
Eet de goeghrie met chattnie (chutney) of met een pittige saus.
Nieuws

Nieuwslezer / medewerker M. Sharief Ishaak heeft ons verlaten
Sansaar.nl en Suvidha Radio maken met diep leedwezen bekend dat van ons is heengegaan op 31 oktober, onze zeer gewaardeerde en bij onze luisteraars zeer geliefde medewerker / nieuwslezer, de heer M...

Uitnodiging Diewaalie-viering Lelystad
Stichting Shri Jai Hanuman Flevoland nodigt u uit voor de viering van Diewaalie (Diwali / Divali) op zaterdag 22 oktober 2022.
...
Darshan van Satguru Paramahamsa Sri Swami Vishwananda
De internationaal vooraanstaande Satguru Paramahamsa Sri Swami Vishwananda komt naar Nederland.
...