Zoetigheid van cassave
Benodigdheden:
- 500 gram geraspte cassave
- 250 gram geraspte kokosnoot
- 200 gram suiker
- 1 eetlepel poederkaneel
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel vanille essence
- 2 dl kokosmelk uit blik
- 2 dl gewone melk
- 100 gr rozijnen
- 1 pakje bananenbladeren (te verkrijgen bij de toko) of zilverfolie
- water
Bereiding:
Meng de geraspte cassave, de geraspte kokos, suiker, poederkaneel, zout, vanille essence, kokosmelk, de gewone melk en de rozijnen goed met elkaar.
Verdeel de bananenbladeren in rechthoeken van ongeveer 12 bij 9 centimeter. Je hebt er ongeveer 13 stukjes bananenbladeren nodig.
Doe een volle lepel mengsel op elk stuk bananenblad, vouw dit als een pakketje en bind het dicht met een touwtje.
Breng intussen water in een stoompan aan de kook.
Zet de “pakketjes” boven in de stoompan en maak het dicht met het deksel.
(De hoeveelheid pakketjes in de pan hangt af van de grootte van de pan)
Laat de “pakketjes” ongeveer 20 tot 30 minuten gaar stomen.
De dokoe is pas gaar als het een stevige kleverige massa is geworden.