dinsdag 31 januari 2023

Mohanbhog

Mohanbhog

In India noemen ze dit maida halwa. Er zijn veel varianten van halwa.

Benodigdheden:

  • 250 gram patent bloem (geen zelfrijzend meel omdat daarin zout verwerkt is)
  • 150-160 gram bruine suiker
  • 200 gram gesmolten ghie
  • 700 ml melk
  • Rozijnen

 

Bereiding:

Zet een pan met anti-aanbaklaag op zacht vuur. Doe daar de ghie in. Als de ghie gesmolten is kun je de bloem beetje bij beetje erbij doen. Blijf ondertussen de inhoud van de pan roeren zodat het geheel niet klontert. De bloem dient goed bruin gebakken te worden.

Kook de melk met suiker apart op een middelmatig vuurtje. Goed roeren, tot dat de suiker gesmolten is. Je kunt de rozijnen aan de melk toevoegen maar ook later in de bruingebakken bloem doen (de keus is aan jou).

Als de melk goed warm is mag je deze heel voorzichtig, beetje bij beetje in de bruin gebakken bloem gieten. Tijdens het gieten goed blijven roeren om klontering te voorkomen. Kijk uit met je handen, want het gaat erg spetteren en dat kan soms erg pijnlijk zijn.

Als alles goed gemengd is, dan is je Mohanbhog klaar.

Nieuws

Sansaar.nl en Suvidha Radio maken met diep leedwezen bekend dat van ons is heengegaan op 31 oktober, onze zeer gewaardeerde en bij onze luisteraars zeer geliefde medewerker / nieuwslezer, de heer M...

Stichting Shri Jai Hanuman Flevoland nodigt u uit voor de viering van Diewaalie (Diwali / Divali) op zaterdag 22 oktober 2022.

...

De internationaal vooraanstaande Satguru Paramahamsa Sri Swami Vishwananda komt naar Nederland.

...