Rasmalaay

Rasmalaay

Meestal geschreven als rasmalai.

Benodigdheden:

  • 1,75 liter melk
  • citroensap
  • 2 theelepel blom
  • 8 groene kardemon

 

Voor de melksaus:

  • 6 deciliter melk ingekookt tot 4,5 deciliter

 

Voor de siroop:

  • 350 gram bastaardsuiker
  • 1,5 deciliter water

 

Voor de garnering:

  • Een paar druppeltjes rooswater
  • 25 gram gehakte pistaches
  • 25 gram gehakte amandelen

 

Bereiding:

 

Breng de 1,75 deciliter melk aan de kook en voeg de citroensap toe tot dat er wrongel (panier) ontstaat. Laat dit nu 10 minuten afkoelen. Haal de wrongel nu door een vergiet of een schone doek en laat het goed uitlekken.

 Kook de suiker met water in 2 tot 3 minuten tot siroop. Wrijf de panier in uw handpalm fijn. Voeg telkens wat blom en kardemon toe en blijf fijn maken. Laat de fijne panier 2 tot 3 minuten rusten.

 Maak 15 tot 20 even grote rondjes van de panier. Maak de balletjes plat. Kook deze balletjes zachtjes met een paar tegelijk 30 minuten in de siroop.

Bewaar de melksaus in een schaal. Doe de gekookte balletjes in de melksaus. Als alle balletjes gekookt zijn en in de melksaus gedaan, doe je wat rooswater en de gehakte noten erbij.

 De rasmalaay dient gekoeld opgediend te worden.

Nieuws

 De bekende Surinaamse mandier Rameswaram te Weg naar Zee is afgelopen weekend gedeeltelijk verwoest door een grote brand. Vermoedelijk is er sprake van brandstichting.

...

Begin deze maand heeft de bekende Indiase actrice Deepika Padukone bij haar verjaardag een eigen website gelanceerd. Een dag eerder had ze op haar Instagram een handgeschreven notitie gepost met de...